DÜZCE / MERKEZ - Düzce Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YEŞİL OYUNCAK
Projemiz, atık pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılması yoluyla 3D yazıcı için filament üretimi ve bu filamentlerle eğitici ve eğlenceli oyuncaklar yapımını ele alıyor. Çocukların keyifli vakit geçirirken aynı zamanda sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konularında bilinçlenmelerini hedefliyoruz. Oyuncaklarımız ile çevresel sürdürülebilirliği ve çocukların bilişsel becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Projemizde, öğrencilere atıkların yeniden kullanılmasının ve doğal kaynakların korunmasının önemi üzerine bilgi vererek çevre bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu sayede çocuklar, eğlenirken öğrenmenin ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın önemini keşfedecekler.
Yeşil Oyuncak projemiz ile Samsung Türkiye ve Habitat Derneğinin düzenlediği SOLVE FOR TOMORROW proje yarışmasında ilk 30 proje arasına girerek yarı finale yükseldik.

9A Ertuğrul Acar, 9B Ege Güner ve Danışman Öğretmenler Ercan TÜREDİ ve Merve BİÇEN, Samsung Türkiye’nin açtığı yarışmada YARI FİNALE KALAN proje ekibimizi tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Düzce okul sporları bisiklet yarışları takım yarışlarında genç kızlar A ve B kategorilerinde il birinciliği, Genç erkekler A kategorisinde il üçüncülüğü okulumuza kazandırılmıştır Ferdi yarışmalarda genç erkekler A kategorisinde Ertuğrul Şar il dördüncüsü olmuştur. Genç kızlar A kategorisinde Deniz Mina karakelle il birincisi Buse Gül ZORLU il ikincisi Emine Yılmaz il üçüncüsü olmuştur genç kızlar B kategorisinde İnci Yaman il birincisi Betül Üster il ikincisi olmuştur.

Mrt

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordineli Ramazan etkinliği programı Kapsımında Düzce gençlik merkezi manevi rehberi Harun Altay Hocamızın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Nis

2022-1-TR01-KA121-VET-00006247 numaralı Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Akreditasyon konsorsiyumu,  Erasmus+ Mesleki Eğitim hareketliliği kapsamında 8 öğrencimiz ve 2 refakatçı öğretmenimiz gözetiminde  21 günlüğüne Almanya stajlarını yapacaklardır. 23 Nisan/13 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek hareketliliğimiz, öğrencilerimizin mesleki, kültürel, dil becerisi, organizasyon yetenekleri açısından gelişimlerine olumlu katkı sağlayacaktır.  Stajları boyunca öğrencilerimize ve refakatçı öğretmenlerimiz Sedat Kırça, Bayram Yıldız a başarılar diliyoruz.